Ouder Baby Interventie KOPP/KOV 4 en 11 november 2024

880,00 excl. btw 0,00 880,00 incl. btw

Beide dagen is van 10.00 – 16.00 uur op Trimbos-instituut. Twee intervisiedata in overleg met de groep. Er is een lunch bij de training inbegrepen.

Wat leert u?

  • Kennis over invloed van psychische problemen van de ouder op de ontwikkeling van jonge kinderen​
  • Leren observeren van de ouder-kind interacties aan ​de hand van de Ainsworth-schalen​
  • Maken van een begeleidingsplan
  • Versterken van het ‘mentaliserend’ vermogen van de ouders (vermogen om na te denken over hun gevoelens en gedachten en zich te kunnen verplaatsen in gedachten en gevoelens van hun kind)
  • Alles wat u nodig heeft voor het zelfstandig uitvoeren van de interventie​

Samenvatting

Als één van de ouders van een zeer jong kind psychische problemen heeft, kan dit ernstige gevolgen hebben voor het kind op latere leeftijd: hij of zij loopt het risico zelf ook psychische klachten te ontwikkelen. De interactie tussen ouder en kind speelt een cruciale rol bij de hechting van het kind. Begeleiding van het gezin vraagt specifieke kennis en vaardigheden van u als zorgprofessional. De ‘Ouder-Baby Interventie’ is een vorm van begeleiding gericht op het verbeteren van de interactie tussen (beide) ouders en hun baby en op een gezonde ontwikkeling van het kind. Tijdens deze meerdaagse training leert u alles wat u nodig heeft om KOPP/KOV gezinnen te kunnen begeleiden met deze interventie, zodat het kind zich veilig kan ontwikkelen.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Evenementdetails

Datum: 4 november 2024

Starttijd: 10:00 CEST

Eindtijd: 16:00 CEST

Locatie: Trimbos-instituut, Da Costakade 45, 3521 VS Utrecht

Instructies: Station Vaartsche Rijn is op loopafstand. Parkeren kan aan de voorkant van het gebouw. Er zijn beperkt parkeerplaatsen aanwezig.

Telefoon: 030-2971172

E-mail: academie@trimbos.nl

Slechts 12 resterend op voorraad

Tag:
Tag: