Introductiecursus Helder op School | 17 oktober 2024

0,00 excl. btw 0,00 0,00 incl. btw

Maak kennis met Helder op School, hét preventieprogramma over roken, alcohol, drugs en gamen voor onderwijsinstellingen in het po, v(s)o mbo en hbo/wo.

Wat leert u?

  • Inhoud en achtergrond van het gehele programma (o.a. onderbouwing, doelstellingen, 4 pijlers)
  • Rol van de preventiewerkers, met aandacht voor werving, implementatie en borging

Samenvatting

In deze introductiecursus maken nieuwe preventiewerkers kennis met de beginselen en uitgangspunten van Helder op School waarna zij een start kunnen maken met het deskundig begeleiden van scholen bij de invoering van het programma.

Helder op school biedt een integrale aanpak om leerlingen of studenten te stimuleren niet te roken of drinken, geen drugs te gebruiken en niet te veel te gamen. Onder deskundige begeleiding van preventiewerkers van ggd of verslavingszorg wordt stap voor stap gewerkt aan het creëren van een gezond klimaat op school. De integrale aanpak behelst het opstellen van een goed beleid, het signaleren en begeleiden van leerlingen met problematisch gebruik, het inzetten van effectieve lesprogramma’s en materialen die zijn afgestemd op niveau en leeftijd, en het betrekken en inrichten van de fysieke en sociale omgeving van de leerlingen of studenten. Helder op School boogt al op meer dan 30 jaar ervaring en is een onderdeel van de Gezonde School, het landelijke initiatief voor verbetering van gezondheid op scholen.

Evenementdetails

Datum: 17 oktober 2024

Starttijd: 13:00

Eindtijd: 15:00

Locatie: Online (MS Teams)

Telefoon: 030-2971172

E-mail: academie@trimbos.nl

Slechts 9 resterend op voorraad