RookStop-basistraining | 8 oktober 2024

220,00 excl. btw 0,00 220,00 incl. btw

Zorgprofessionals die meer willen weten over tabaks- en nicotineverslaving en volwassenen willen adviseren, motiveren en ondersteunen bij het stoppen met roken.

Stoppen met roken zorgt voor een grote gezondheidswinst. Professionele begeleiding bij het stoppen met roken vergroot de kans op succes. Met deze training leg je de basis voor effectieve ondersteuning bij het stoppen met roken.

Wat leert u?

  • basisinformatie over roken en stoppen met roken. Denk daarbij aan kerncijfers, tabaksproducten, nicotineverslaving, ontwenningsverschijnselen en gevolgen van roken voor de gezondheid.
  • hoe stoppen-met-rokenzorg eruit ziet en wat adviseren, motiveren en gedragsmatig begeleiden inhoudt.
  • welke farmacologische ondersteuning er mogelijk is en welke begeleiding dat vraagt.
  • hoe je gedragsverandering stimuleert en motiverende gesprekken voert.
  • wat er in de praktijk komt kijken bij het bieden van stoppen-met-rokenzorg.

Samenvatting

Deze training vindt online plaats van 09.00 - 16.00 uur.

In de huisartsenpraktijk kan belangrijke gezondheidswinst worden behaald door rokers aan te sporen te stoppen met roken. Deze cursus geeft richtlijnen om hen op een effectieve manier te adviseren en te begeleiden. De cursus bestaat uit twee dagdelen en is gericht op huisartsen en praktijkondersteuners, apart of gezamenlijk. De training wordt voorafgegaan door een e-learning van 1 uur. Echt stoppen met roken kan met de juiste hulp.

Voorafgaand aan deze blended learning training wordt u verzocht om de E-learning Stoppen met roken van het NHG te volgen.

> Lees meer over deze training

Evenementdetails

Datum: 8 oktober 2024

Starttijd: 09:00

Eindtijd: 16:00

Locatie: online

Telefoon: 030-2971172

E-mail: academie@trimbos.nl

Slechts 10 resterend op voorraad