Bij ons thuis

0,80 excl. btw 0,00 0,80 incl. btw

Informatie voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar

Dit boekje is geschreven voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar die een ouder met psychische of verslavingsproblemen hebben. Hier vertellen Daan, Lily, Aisa en Kevin over hun eigen ouder. Ze bespreken vragen die ze tegenkomen en dragen zelf ook oplossingen aan. De verhalen worden afgewisseld met levendige illustraties en uitleg over belangrijke woorden in de hulpverlening. Ook stelt het boekje vragen over de eigen ervaringen thuis. Het sluit af met handige tips om met de moeilijke situatie om te gaan en biedt meer informatie.

Informatieboekjes KOPP/KOV
Bij ons thuis is onderdeel van de reeks Informatieboekjes KOPP/KOV. Deze afkorting staat voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. De boekjes bevatten informatie, ervaringsverhalen, tips, extra websites en interactieve opdrachten.

De reeks bestaat uit twee voorleesboekjes, twee boekjes voor kinderen en jongeren om zelf te lezen en twee boekjes voor (toekomstige) ouders. Daarnaast bestaan er 11 informatiekaarten met uitleg voor kinderen over verschillende soorten psychische problemen of verslavingen van hun ouder. Professionals die werken met deze gezinnen kunnen meer informatie vinden over de inzet van de reeks in de Handreiking informatieboekjes KOPP/KOV.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Tag:
Auteur L. Menco, L. Visser, A. de Gee
Gewicht 82 g
Auteur

, ,

Jaar

SKU af1819
Category Folders en brochures
Tag: