Jaarbericht Publieksinformatie 2016

De afdeling Publieksinformatie van het Trimbos-instituut geeft betrouwbare informatie en advies over drugs, alcohol, roken, gamen, gokken en verslaving. De informatie wordt verspreid via telefoon, e-mail, chat, websites, folders, video’s en (sociale) media. Dit jaarbericht geeft een overzicht van de belangrijkste cijfers en activiteiten van 2016.

Het algemeen publiek en professionals kunnen bij de Drugs Infolijn, Alcohol Infolijn en de Roken Infolijn (0900-1995) al jaren terecht voor informatie en advies. In 2015 zijn de lijnen uitgebreid met de Gamen Infolijn en in 2016 is de gratis Stoplijn gelanceerd. Sinds 20 mei 2016 staat er op tabaksverpakkingen een verwijzing naar www.ikstopnu.nl en naar de Stoplijn (0800-1995), waar men terecht kan voor informatie en advies over stoppen met roken.

Op de bijbehorende websites (www.alcoholinfo.nl, www.drugsinfo.nl, www.rokeninfo.nl, www.gameninfo.nl) is betrouwbare informatie te vinden over deze onderwerpen. Ook kan daar digitaal (via mail of chat) en anoniem een vraag worden gesteld. Medio 2016 zijn er twee nieuwe websites bijgekomen: www.ikstopnu.nl (over stoppen met roken) en www.gokkeninfo.nl (over gokken).

Bent u benieuwd hoeveel mensen in 2016 contact met ons hebben gezocht en met wat voor vragen? Bekijk dan de infographic met de belangrijkste cijfers van 2016. Hierin is ook te vinden hoeveel keer de websites zijn bezocht en welke andere producten (zoals video’s en blogs) Publieksinformatie in 2016 heeft uitgebracht.

Auteur N. van der Putten
Auteur

Pagina's

4

Jaar

SKU af1542
Category Infographics