Jaarbericht Nationale Drug Monitor 2015

Derde herziene uitgave, januari 2016


De Nationale Drug Monitor is nu beschikbaar als website via nationaledrugmonitor.nl.


Het Jaarbericht 2015 van de Nationale Drug Monitor (NDM) bevat de meest recente cijfers over het gebruik van alcohol, tabak, drugs en slaap- en kalmeringsmiddelen, en ontwikkelingen in wetgeving, beleid en alcohol- en drugsgerelateerde criminaliteit en overlast. Nieuw dit jaar is een hoofdstuk over Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS).

Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS) is een verzamelnaam voor stoffen die qua werking vergelijkbaar zijn met ‘traditionele’ illegale drugs, maar (nog) niet onder de drugswetgeving vallen en vaak worden geproduceerd om deze te omzeilen. De risico’s van het gebruikt van NPS zijn veelal onbekend en het gebruik lijkt beperkt, hoewel in Nederland sommige stoffen zoals 4-FA in bepaalde groepen, zoals (frequent) uitgaanspubliek, geregeld voorkomen.

Het Trimbos-instituut en het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het ministerie van Veiligheid en Justitie (WODC) brengen jaarlijks het NDM Jaarbericht uit in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Auteur M. van Laar, M. van Ooyen-Houben
Gewicht 893 g
Auteur

,

Pagina's

400

Jaar

ISBN

978-90-5253-763-4

SKU af1412
Category Rapporten