Minder stress – Handleiding

15,00 excl. btw 0,00 15,00 incl. btw

Handleiding voor cursusbegeleiders

Teveel stress is een euvel van deze tijd waar veel mensen last van ervaren. In deze groepscursus leren cursisten in drie bijeenkomsten hoe zij de stress in hun leven kunnen verminderen. In de Handleiding vinden cursusbegeleiders praktische instructies voor het uitvoeren van de cursus. Ook is een mapje werkbladen voor cursisten opgenomen met oefeningen voor thuis. Deelnemers leren situaties die stress veroorzaken te onderkennen, en er anders mee om te gaan. Ontspanning en gedachten over stress uitdagen zijn onderdeel van deze cursus. Deze technieken zijn ontleend aan bewezen effectieve interventies voor de preventie van depressie en angst.

De cursus is onderdeel van de serie Klachtgerichte mini-interventies, die beogen in te gaan op klachten zoals mensen die ervaren. De cursus kan worden toegepast als zelfstandige behandeling, bijvoorbeeld in de huisartsenpraktijk, of als module in een andere behandeling in de eerste- of tweedelijns GGZ.

De Handleiding voor cursusbegeleiders vormt een geheel met het boek "Druk druk druk"
In dit boek staan vele voorbeelden, toelichtingen en oefeningen om stress in het dagelijks leven te verminderen. De Handleiding begeleidt cursisten bij het doornemen van dit boek.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Auteur J. de Bruin, W. Vrencken
Gewicht 374 g
Auteur

,

Pagina's

25

Jaar

SKU af1213
Category Cursusmateriaal