Monitor Woonvormen Dementie (2010)

Tien factoren voor een succesvolle woonvoorziening voor mensen met dementie

Wat maakt dat sommige woonvoorzieningen voor mensen met dementie meer succesvol zijn dan andere? Wat is belangrijk voor de arbeidstevredenheid van het personeel, de kwaliteit van de geboden zorg en de kwaliteit van leven van bewoners?

In deze uitgave worden deze vragen beantwoord met onderzoeksresultaten van een kwalitatieve deelstudie van de Monitor Woonvormen Dementie. In deze deelstudie is bij tien woonvoorzieningen - uiteenlopend van grootschalige verpleeghuizen, verzorgingshuizen met een afdeling voor mensen met dementie en kleinschalige woonvormen - gekeken wat belemmerende en bevorderende factoren zijn voor een succesvolle woonvoorziening.

De tien belangrijkste succesfactoren zijn in deze uitgave beschreven en geïllustreerd met citaten en voorbeelden uit de praktijk. De uitgave biedt hiermee concrete aanknopingspunten om de zorg voor mensen met dementie te verbeteren en geeft richting aan een goede organisatie van de zorg binnen een woonvoorziening voor mensen met dementie.

Over de Monitor Woonvormen Dementie

De Monitor Woonvormen Dementie wordt sinds 2008 iedere 2 tot 3 jaar uitgevoerd onder woonvoorzieningen die verpleeghuiszorg bieden aan mensen met dementie. 

Lees meer

Doe mee en krijg inzicht in uw dementiezorg

Door deel te nemen aan de Monitor Woonvormen Dementie, krijgt u beter inzicht in de kwaliteit van uw dementiezorg en mogelijke manieren om uw zorg voor ouderen met dementie te verbeteren. 

Zo doet u mee

Auteur J. de Lange, B. Willemse, D. Smit, A.M. Pot
Auteur

, , ,

Pagina's

118

Jaar

ISBN

978-90-5253-6941

SKU af1002
Category Rapporten