De kunst van het ouder worden (DVD)

12,50 excl. btw 0,00 12,50 incl. btw

De 'Kunst van het ouder worden' is voorlichtingsmateriaal dat u helpt bij het organiseren van een bijeenkomst voor ouderen.

Verlieservaringen zijn ingrijpend. En als iemand ouder wordt, nemen verlieservaringen alleen maar toe: het verlies van partner en dierbaren, het verminderen van sociale relaties, een lijf dat begint te protesteren, of zelfs moet kampen met chronische ziekten, het verlies van rollen in de samenleving, en tenslotte het verlies van zelfstandigheid. Het vraagt veel van de levenskunst van mensen om met deze moeilijke levensgebeurtenissen om te gaan, dat is niet iedereen gegeven. Niet verwonderlijk dus dat veel ouderen depressief worden.

In Nederland heeft ongeveer 15% van de ouderen te kampen met ernstige depressieve klachten. Vele anderen weten uiteindelijk om te gaan met verlieservaringen en een nieuwe balans te vinden. Maar hoe doen zij dit? Welke factoren helpen hen daarbij en geven bescherming?Over dit thema is deze bijzondere film gemaakt. Drie mensen worden in beeld gebracht die veel hebben meegemaakt. In de film vertellen zij over hun leven en vooral hoe zij zich staande weten te houden en zin in hun leven proberen te brengen. Hoe zij een een nieuwe persoonlijke balans vinden in wat ze willen en wat ze kunnen, hoe zijn hun dag structureren hun zelfbeeld en zelfvertrouwen oppoetsen en vasthouden, hoe zij voor zichzelf opkomen, zorgen voor relaties met vrienden, kennissen en buren, en er een gezonde leefstijl op na houden.Het is een film geworden over het koesteren van de mogelijkheden en kansen die het leven biedt.

Slechts 5 resterend op voorraad

Gewicht 84 g
Jaar

SKU af0487
Category Campagnemateriaal