Praktijkadvies gebruik nicotinevervangende middelen in de zwangerschap

In 2017 verscheen het 'addendum Behandeling van tabaksverslaving en stoppen-met-roken ondersteuning bij zwangere vrouwen'. Dit is een aanvulling op de richtlijn 'Behandeling van tabaksverslaving en stoppen met roken ondersteuning (Herziening 2016)' en gaat specifiek over de stoppen-met-roken zorg in de zwangerschap. Het addendum geeft aan dat nicotinevervangende middelen (NVM) in de zwangerschap mogelijk zijn. Het is echter nog niet bekend hoe rokende zwangere vrouwen het beste gebruik kunnen maken van NVM.

Een expertgroep heeft nu dit 'Praktijkadvies gebruik nicotinevervangende middelen in de zwangerschap'  opgesteld, als aanvulling op het addendum. Het praktijkadvies is voor zorgverleners (o.a. stoppen-met-roken coaches, praktijkondersteuners en verslavingsartsen) die NVM in de zwangerschap willen toepassen. Het doel is praktische adviezen te geven (o.a. over gebruik en dosering), zodat zorgverleners voldoende houvast hebben om NVM te kunnen toepassen in de zwangerschap.

Zie ook de Folder Nicotinevervangers en zwangerschap.

 

Auteur S. Heddema, J. Erwich, R. van Oppenraaij, J. Slingerland, J. Been, M. Croes, S. de Josselin de Jong, C. van der Houwen
Auteur

, , , , , , ,

Pagina's

2

SKU pm0293
Category Campagnemateriaal