Programma's

Met onze programma's stellen we u in staat wetenschappelijke kennis over mentale gezondheid, alcohol, roken en drugs in te zetten in de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan lessen in de klas of het helpen stoppen van rokers die u ziet in uw praktijk.

Helder op school

Besteed meer aandacht aan de preventie van roken, het gebruik van alcohol en drugs en (te veel) gamen in het onderwijs

Bekijk dit programma

jeugd rookvrije start gezin familie

Rookvrije Start

Alle zorgprofessionals – van verloskundige tot jeugdarts – slaan de handen ineen om elk kind een rookvrije start te geven. Ze werken samen in de Taskforce Rookvrije Start. Het doel van de Taskforce is dat meer (aanstaande) ouders stoppen met roken en rookvrij blijven.

Bekijk dit programma

Welbevinden op School

Ga aan de slag met sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen op school. Het programma Welbevinden op School biedt Gezonde School adviseurs en scholen handvatten.

Bekijk dit programma

Open en Alert

Alcohol- en drugsgebruik komt veel voor in de jeugdzorg, justitiële voorzieningen en zorgvoorzieningen voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Wilt u problemen door alcohol en drugs voorkomen of verminderen in uw organisatie? Dan kan het programma Open en Alert u daar goed bij helpen.

Bekijk dit programma

Happyles

Happyles is een klassikaal aanbod ter bevordering van welbevinden en geluk, en ter preventie van depressieklachten bij jongeren van 13 tot 25 jaar.

Bekijk dit programma

NIX18 voor professionals

NIX18 is de campagne waarmee het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil versterken dat niet drinken en roken tot je 18e normaal is. Wij hebben alle informatie verzameld voor gemeenten, GGD'en, verslavingszorg preventie en andere professionals die in hun regio willen bijdragen aan deze campagne.

Aan de slag met deze campagne