Studenten, alcohol, drugs en tabak

Ontdek wat onderwijsinstellingen en verenigingen kunnen doen om problemen door alcohol- en drugsgebruik te voorkomen, beperken en verhelpen.

Wat leert u?

Deze inspiratiedag staat in het teken van praktijkvoorbeelden en het uitwisselen van kennis en ervaring als het gaat om drinken, roken en drugsgebruik door studenten. Daarnaast is er aandacht voor het gebruik van prestatieverhogende middelen zoals ritalin. De kennis en ervaring van anderen zijn de afgelopen vier edities zeer waardevol en inspirerend gebleken. 

Samenvatting

Wat kunnen hogescholen en universiteiten, introductiecommissies, besturen van studentenverenigingen en instellingen voor verslavingszorg concreet doen om problemen door alcohol- en drugsgebruik te voorkomen, te beperken en te verhelpen? Op deze inspiratiedag wordt u bijgepraat over onder andere recente kennis, wet- en regelgeving, signaleren en bespreekbaar maken van riskant middelengebruik. De dag is interessant voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met studenten en middelengebruik vanuit universiteiten en hogescholen, studentenorganisaties en instellingen voor (verslavings-)zorg.

Zie voor een terugblik op 13 november 2019 de website van de Inspiratiedag studenten, alcohol, drugs en tabak. Heeft u vragen? Neem contact op. 

Behoort u tot de doelgroep?

U houdt zich in uw werk bezig met studenten en middelengebruik en bent op zoek naar inspiratie, actuele kennis en praktische informatie. Deze dag is interessant voor medewerkers van universiteiten en hogescholen, studentenorganisaties en instellingen voor (verslavings-)zorg.

  • Studentendecanen, studieadviseurs, studentpsychologen
  • Bestuursleden van studentenverenigingen
  • Introductiecommissies
  • Campuscoördinatoren
  • Preventiefunctionarissen van instellingen voor verslavingszorg

Programma

De praktijk staat centraal: wat kunt u vanuit uw functie concreet doen om problemen die het gevolg zijn van alcohol- en drugsgebruik te voorkomen, te beperken en te verhelpen? Op het programma staan onderwerpen als studentencultuur, studentenwelzijn en de kosten en baten van alcohol- en drugsbeleid. Ook kunnen onder meer wet- en regelgeving en voorlichting aan de orde komen, evenals signaleren en bespreekbaar maken van riskant middelengebruik, begeleiden of verwijzen van studenten die door alcohol of drugs in de problemen komen.

Meer informatie

Organisator

Trimbos-instituut

Digitale leeromgeving

N.v.t.

Trainingsmateriaal

N.v.t.

Prijs

€ 100,00 excl. btw

*Studenten betalen 25 euro. Vermeld 'Student' in het vakje voor 'BIG-registratie'.

Algemene voorwaarden

Op alle trainingen en congressen van de Trimbos Academie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Hierin staan ook onze annuleringsvoorwaarden en de klachtenprocedure beschreven.