Profiel

B.A.P.M. (Birgit) Vogels

Functie
Projectassistent
Programma
Drugs
Telefoon
+31 (0)30 - 2971(137)
E-mail
Neem contact op
Birgit  Vogels

Expertise

Birgit Vogels is project assistent bij het Drugs Informatie en Monitoring System (DIMS). Haar functie bestaat enerzijds uit het testen van uitgaansdrugs en anderzijds uit het ondersteunen van de projectleiding. Daarnaast optimaliseert ze de drugstestprocedure.

Na haar opleiding Biofarmaceutische wetenschappen (1986-1991) heeft Birgit onderzoek gedaan naar de mechanismen van hepatisch coma en mogelijke therapeutische toepassingen in de vorm van leverceltransplantatie. In 1996 is zij gepromoveerd op het proefschrift ‘Experimental Hepatic Encephalopathy: a central role of ammonia and portacaval shunting?”. Daarna koos zij voor het voltijd moederschap.

Sinds 2014 zet zij haar kennis weer in voor de medisch wetenschappelijke wereld. Eerst als ondersteuning bij de Pancreatitis Werkgroep Nederland (PWN) waar ze betrokken was bij een multicenteronderzoek van twee interventies bij ernstige acute pancreatitis. Daarna op de afdeling Infectieziekten (AMC) voor een kwaliteitsonderzoek van het antibioticagebruik in meer dan 20 verschillende ziekenhuizen in Nederland.

Eind 2015 is ze gestart als project assistent op het Trimbos Instituut, waar ze haar analytisch denkvermogen, organisatorisch talent en doorzettingsvermogen goed kan inzetten voor het DIMS.

Inspiratie en missie

Birgit heeft altijd al een passie gehad voor de medische wetenschap en gezondheidszorg. Ze is daarom zeer verheugd via het DIMS bij te dragen aan het voorkomen van gezondheidsincidenten door recreatief drugsgebruik.

Birgit is gedreven, proactief, betrouwbaar, accuraat, kritisch en creatief. In haar rol als project assistent floreert ze bij het plannen en uitvoeren van (onderzoeks)projecten, zowel zelfstandig alsook in teamverband.

Daarnaast gebruikt ze haar wetenschappelijke achtergrond ook in de keramische kunsten. Sinds 2006 is zij actief als keramist waarbij ze zich laat inspireren door microscopiebeelden en gesteenten. 

Bezig met…

  • DIMS testservice
  • Programma aangelegenheden 

 
 

 

Er zijn geen publicaties gekoppeld. Bekijk al onze publicaties.

Er zijn geen relevante producten gekoppeld. Direct naar de webwinkel.

Geen resultaten.

Meer in de media