Ruim twintig jaar doe ik onderzoek naar de begeleiding en re-integratie van mensen met (ernstige) psychische aandoeningen. De inhoud van projecten bevindt zich vaak op het snijvlak van de ggz en het sociale domein, zoals sociale participatie (begeleid leren en werken, dagbesteding), herstel en empowerment, destigmatisering en de inzet van ervaringsdeskundigheid. Ik heb veel ervaring op het terrein van kwalitatief onderzoek, implementatie- en evaluatieonderzoek, kennissynthese en in de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden (richtlijnen, generieke modules). Daarnaast ben ik als projectleider verantwoordelijk voor de kwaliteit en organisatie van het onderzoek of implementatieproject. Ook onderhoud ik contacten met opdrachtgevers en acquireer ik nieuwe projecten.
Mijn persoonlijke missie is om de kwaliteit van leven van en de zorg voor mensen met (ernstige) psychische aandoeningen te verbeteren en te voorkomen dat zij aan de zijlijn komen te staan.
Dit formulier is bedoeld om rechtstreeks contact op te nemen met een medewerker.
Het Trimbos-instituut sprak met beleidsmakers van acht gemeenten en met negen ervaringsdeskundigen. Hun ideeën en uitspraken kregen een plek …
Tijdens de feestelijke aftrap van SOMO noemden ervaringsdeskundige Wilma Boevink en GGDrU-directeur Job Zwaal het belang van luisteren naar d…
Het Trimbos-instituut en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) onderzochten wat de impact van de bijeenkomsten is en wat de aanpak ‘Welk…
De generieke module Ervaringsdeskundigheid ondersteunt de praktijk om ruimte te maken voor ervaringskennis als belangrijke kennisbron naast p…
Het Panel Psychisch Gezien 2021 is een panel van honderden mensen die lange tijd last hebben van psychische problemen. Het panel is bedoeld o…
De nieuwe richtlijn ‘Veranderende seksuele gezondheid’ gaat over veranderende seksuele gezondheid bij ouderen en mensen met kanker, een chron…
Wellness Recovery Action Plan
De afgelopen jaren ontdekten steeds meer organisaties en instellingen de kracht van WRAP: het Wellness Recover…
De cursus Mental Health First Aid (MHFA) helpt signalen van psychisch leed beter te herkennen, blijkt uit onderzoek van het Trimbos-instituut…
Mental Health First Aid (MHFA) is ontwikkeld om burgers beter in staat te stellen ompsychische problemen en leed bij anderen te herkennen. In…
Aanleiding is dat steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid in de wijk wonen. Prettig met anderen samenleven zou heel normaal moete…
628 leden van het panel Psychisch Gezien (dat bestaat uit circa 1500 mensen met een langdurige psychische aandoening) beantwoordden de enquêt…
De grote impact van vooroordelen
De negatieve houding en beeldvorming heeft grote impact op het leven van mensen die lijden aan een ver…