Ruime ervaring met monitoring van gemeentelijk beleid rondom de maatschappelijke opvang, Wet maatschappelijke ondersteuning en sociaal kwetsbare mensen. Ruime ervaring met kwalitatieve onderzoeksmethodieken onder dak- en thuisloze mensen, mensen met psychische aandoeningen (groepsinterviews, focusgroepbijeenkomsten en diepte-interviews).
Opereren op het snijvlak van beleid, onderzoek en praktijk – Delen van kennis – Werken aan maatschappelijk relevante vraagstukken – Bijdragen aan het zoveel mogelijk laten meedoen van sociaal kwetsbare mensen in de samenleving
Het basisrecht ‘wonen’ is het uitgangspunt bij het uit de Verenigde Staten afkomstige Housing First model. Mensen die dakloos zijn krijgen da…
Het Trimbos-instituut en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) onderzochten wat de impact van de bijeenkomsten is en wat de aanpak ‘Welk…
Het Panel Psychisch Gezien 2021 is een panel van honderden mensen die lange tijd last hebben van psychische problemen. Het panel is bedoeld o…
“Ik vind de handreiking heel erg bruikbaar in de praktijk. Ik vind het fijn dat er duidelijk wordt beschreven wat er binnen de competenti…
“Ik denk nu achteruit in plaats van vooruit, de dagen duren veel te lang.”
Uitvoering onderzoek: interviews en logboek
In het deelonderzoek…
We spraken in zes gemeenten met 12 dakloze cliënten van verschillende voorzieningensoorten: nachtopvang, doorstroomvoorziening en 24-uursopva…
In de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 is vastgelegd dat de maatschappelijke opvang landelijk toegankelijk is. Voor mensen in nood zou…
Direct naar het onderzoek
Uit het vorige onderzoek in 2013 bleek onder meer dat tijdens het uitgaan gemiddeld acht glazen alcohol werden gedr…