Voorbereiding zorgverlener

Start op tijd met de voorbereiding voor Stoptober! Vanaf begin september tot en met eind oktober kunnen mensen die roken meedoen. Het is belangrijk om als medewerker in de zorg vanaf mei al te starten met de voorbereidingen. Deze tijdlijn met suggesties om Stoptober in de praktijk te brengen helpt daarbij.

Tijdlijn Stoptober juni

Voorbereiding Stoptober

Tijdlijn Stoptober juli t_m september (2)

Verspreid de gratis materialen

  • Digitale materialen voor zorgverleners (juli t/m september)
  • De materialen uit de bestelde Stoptober toolkit verspreiden (juli, augustus en september)
  • Regionaal samenwerken: betrek of neem contact op met bijvoorbeeld de lokale apotheek, GGD, drogist, wijkverpleging, welzijnsorganisaties, diëtisten, verslavingszorg, etc. (augustus t/m oktober)
Tijdlijn Stoptober begin september170x170

Kick-off Stoptober voor deelnemers

Bekendmaking deelnemende BN’ers en start campagne via radio, tv en sociale media. Wat kunnen zorgverleners vanaf de kick-off doen?

Tijdlijn Stoptober eind september

Deelnemers worden actief

Tijdlijn Stoptober 1 oktober

Start Stoptober: samen 28 dagen niet roken!

  • Ondersteun patiënten en medewerkers die deelnemen aan Stoptober
  • Lanceer de Stoptober-activiteit (denk ook aan social media kanalen), zoals een inloopspreekuur, de community in de Stoptober-app en/of het officieel rookvrij worden van de zorginstelling.

Over de Stoptober-app

Voor Stoptober deelnemers is er een speciale app (gratis). De app heeft een groepsfunctie, zodat deelnemers steun kunnen krijgen van bijvoorbeeld collega’s, hun vriendengroep of sportteam. Maar ook zorgverleners kunnen een community aanmaken om daarin de patiënten die deelnemen aan Stoptober te ondersteunen. Deelnemers ontvangen dagelijks positieve berichten via deze app. Ook biedt de app afleiding door middel van filmpje, puzzels en tips voor moeilijke momenten. Deelnemers kunnen badges verdienen, hun motivatie vastleggen en de vooruitgang bijhouden.

Contact

Brengt u Stoptober op een leuke manier onder de aandacht of heeft u een tip voor andere zorgverleners? Dan horen wij dat graag via stoptober@trimbos.nl

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief over Stoptober voor medewerkers in de zorg. We houden je dan ongeveer 4 keer per jaar op de hoogte over de Stoptober-campagne.