Stoptober campagne: 28 dagen niet roken

Stoptober is een landelijke campagne die rokers motiveert 28 dagen niet te roken. Het is een bewezen effectieve stopmethode. Duizenden professionals slaan de handen ineen om Stoptober tot een succes te maken. 

Draag bij aan het succes: bestel de gratis toolkit

Help ook mee om Stoptober tot een succes te maken: attendeer bezoekers van uw praktijk op de campagne met posters en flyers.

Bestel de gratis Stoptober toolkit

Lees alles over de 7e editie van Stoptober, Stoptober 2020 (pdf)

Zo doet u mee

Activiteiten, stopadvies en richtlijnen

De campagne bestaat uit tal van activiteiten en biedt een concrete, aansprekende aanleiding om stoppen met roken met uw patiënten te bespreken. Stoptober is uitstekend te combineren met een stopadvies en met de bestaande richtlijnen voor behandeling van tabaksverslaving.

Ik stop nu

Rokers die meer willen weten over Stoptober kunnen (ook) terecht op Ikstopnu.nl waar uitgebreide informatie te vinden is over meedoen aan Stoptober.

5 keer grotere kans op succes

Stoptober is theoretisch goed onderbouwd en is gebaseerd op wetenschappelijke evidentie en richtlijnen voor het professioneel handelen. Deelname aan Stoptober biedt rokers de mogelijkheid om een succesvolle stoppoging te doen. Immers, 28 dagen rookvrij zijn betekent dat het doel gehaald is. Bovendien laat onderzoek naar deelnemers aan Stoptober in het Verenigd Koninkrijk zien dat deelnemers die 28 dagen rookvrij zijn geweest een 5 keer grotere kans hebben om definitief te stoppen.

Doe mee

Doe mee, zodat dit jaar 1000 praktijken van zorgprofessionals (huisartsenpraktijken, gezondheidscentra, ziekenhuizen, instellingen voor verslavingszorg en aanbieders van stoppen met roken begeleiding) verwijzen naar stoptober.nl

Toolkit

Wilt u deelnemen aan Stoptober 2020, bestel dan de gratis Stoptober-toolkit.

Een Stoptober-toolkit bevat:

  • 2 posters
  • 100 flyers
  • 100 visitekaartjes

Bestel de toolkit

Samenwerking

Het Nederlands Huisartsen Genootschap en het Partnership Stoppen met Roken ondersteunen deze campagne dan ook van harte.

Stoptober is een initiatief van, en wordt gefinancierd door het ministerie van VWS en de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (GvRV; voorheen de ANR, bestaande uit KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting en het Longfonds). Deze partijen initiëren en organiseren de centrale activiteiten rondom Stoptober.

Voor de GGDen vormt GGD-GHOR het aanspreekpunt via stoptober@ggdghor.nl.