PUUR voor profs

PUUR rookvrij is een campagne om mensen die roken op een positieve manier te motiveren om te stoppen. Jouw steun en begeleiding als professional zijn daarbij onmisbaar. Dat kan doorslaggevend zijn voor succesvol stoppen. Help mee aan een PUUR rookvrij Nederland.

Waarom jouw rol als zorgverlener zo belangrijk is

Drie feiten op een rij waarom steun en begeleiding van zorgprofessionals onmisbaar is:

  • 72% van de rokers wil hulp bij het stoppen met roken. Slechts één op de tien vindt dat zij niet gestimuleerd moeten worden om te stoppen. Meer dan de helft vindt zelfs dat de zorgverlener degene is die het stopadvies moet geven. Meer weten? Lees het artikel over het draagvlakonderzoek.
  • Een stoppen-met-rokenadvies van een zorgverlener verdubbelt de kans dat iemand stopt met roken. De kracht zit in de herhaling, daarom zou iedere zorgverlener de gelegenheid moeten aangrijpen om een rookstopadvies te geven. Dat kan al binnen 30 seconden. Meer weten? Lees het blog over rookstopadvies.
  • Stoppen met roken kan psychische klachten verminderen. Afgezien van mogelijke ontwenningsverschijnselen zullen veelvoorkomende psychische klachten niet verslechteren na het stoppen met roken. Meer weten? Lees de factsheet over roken en veelvoorkomende psychische klachten.

Wat je kunt doen

Weten hoe je roken het beste kunt bespreken?

Gesprekstips

Help mee de campagne te verspreiden!

Toolkit

Vragen over de campagne of stoppen met roken?

FAQ

PUUR rookvrij in de media

Om rokers en hun sociale omgeving bekend te maken met PUUR rookvrij is de campagne weer zichtbaar. In verschillende uitingen wordt er verwezen naar de website puurrookvrij.nl. Op deze campagnewebsite vinden bezoekers informatie over hulp bij stoppen met roken en het plannen van een stopdatum. Ook staan daar ervaringsverhalen van mensen die in verschillende fases van het PUUR rookvrij traject zitten. Hierdoor krijgen mensen een indruk van wat zij kunnen verwachten tijdens het stopproces.

Actueel

Over ons

Het team PUUR voor profs van het Trimbos-instituut ondersteunt lokaal en regionaal werkende professionals die willen bijdragen aan de campagne PUUR rookvrij. Ontwikkelingen van deze campagne worden doorlopend bijgehouden op de website van PUUR voor profs. Check deze website dus regelmatig voor een update!

Neem contact op

Zet u zich in voor PUUR rookvrij? Hebt u ideeën? Wilt u uw ervaringen delen? Of heeft u een vraag of opmerking over PUUR voor profs? Wij horen graag uw vragen en tips! Neem contact met ons op via het contactformulier hieronder.

  • Uw gegevens