PUUR voor profs

PUUR rookvrij is een campagne om rokers op een positieve manier aan te zetten tot het doen van een effectieve stoppoging. Uw steun als professional is bepalend voor succesvol stoppen. Helpt u mee aan een PUUR rookvrij Nederland?

Voor zorgverleners, gemeenten en organisaties die zich willen inzetten voor PUUR rookvrij.

"Met ‘PUUR rookvrij’ geven we stoppers een positieve identiteit. Zodat ze zich niet als stopper zien, maar als niet-roker."

Over de campagne

Doel

De campagne PUUR rookvrij stimuleert rokers om serieuze en effectieve stoppogingen te doen, om te zorgen dat als de roker stopt, hij ook gestopt blijft.

Hulp vragen in de omgeving en bij zorgprofessionals staat hierin centraal. Stoppen doe je samen, niet alleen.

Doelgroep

PUUR rookvrij richt zich op rokers vanaf 18 jaar, die gemotiveerd zijn om te stoppen met roken. Daarnaast worden mensen in de sociale omgeving van rokers aangesproken.

Waarom PUUR?

Met ‘PUUR’ krijgen stoppers een positieve identiteit. Zodat ze zich niet als stopper zien, maar als niet-roker. Of beter gezegd, als: “PUUR”.

PUUR werkt op twee manieren. De eerste betekenis van PUUR is ‘zuiver’, als in: vrij van sigaretten. Wanneer je niet rookt is je lichaam puurder: je ademhaling, je smaak, je bloedvaten, je geur. Allemaal PUUR. De tweede betekenis sluit aan bij de redenen waarom mensen stoppen met roken: PUUR voor mijn baby bijvoorbeeld. Of PUUR voor mijn gezondheid.

PUUR rookvrij in de media

Om rokers en hun sociale omgeving bekend te maken met PUUR rookvrij is de campagne te zien op televisie, radio, online en buitenshuis. In deze uitingen worden zij gewezen op de website puurrookvrij.nl. Op deze campagnewebsite vinden bezoekers informatie over hulp bij stoppen en het plannen van een stopdatum. Ook staan daar ervaringsverhalen van mensen die in verschillende fases van het PUUR rookvrij traject zitten. Hierdoor krijgen mensen een indruk van wat zij kunnen verwachten tijdens het stopproces.

Actueel

Help PUUR rookvrij te verspreiden. Motiveer rokers om te stoppen!

Ga aan de slag met PUUR rookvrij

Met deze materialen kunt u direct aan de slag.

Bekijk de toolkit

Vragen over PUUR rookvrij of over (stoppen met) roken? Wij geven antwoord.

Bekijk vragen en antwoorden

Over ons

Het team PUUR voor profs van het Trimbos-instituut ondersteunt lokaal en regionaal werkende professionals die willen bijdragen aan de campagne PUUR rookvrij. Ontwikkelingen van deze campagne worden doorlopend bijgehouden op de website van PUUR voor profs. Check deze website dus regelmatig voor een update!

Neem contact op

Zet u zich in voor PUUR rookvrij? Hebt u ideeën? Wilt u uw ervaringen delen? Of heeft u een vraag of opmerking over PUUR voor profs? Wij horen graag uw vragen en tips! Neem contact met ons op via het contactformulier hieronder.
  • Uw gegevens