Nieuws |

Week van de Implementatie – 5 t/m 9 februari 2018

Week van de Implementatie - 5 t/m 9 februari 2018

Van 5 t/m 9 februari 2018 vindt voor de tweede keer de Week van de Implementatie plaats. Je kunt niet alleen een scala aan activiteiten bijwonen, maar ook zelf iets organiseren om jouw implementatie kennis en successen te delen.

De Week van de Implementatie is een initiatief van het Nederlands Implementatie Collectief (NIC). Hét Nederlandse netwerk voor het delen van kennis over effectief implementeren. Het NIC is in 2014 opgericht door het Nederlands Jeugdinstituut, de Hogeschool van Amsterdam, TNO en het Trimbos-instituut en organiseert jaarlijkse diverse activiteiten om bewustwording over het belang van effectief implementeren te stimuleren. Na het succes van vorig jaar organiseren we van 5 t/m 9 februari 2018 voor de tweede keer de Week van de Implementatie.

Organiseer zelf een activiteit over implementatie

Grijp jij de unieke kans jouw kennis over implementeren te delen? Organiseer dan een activiteit! Wij roepen alle organisaties in het domein van zorg en welzijn op om zichtbaar te maken welke verandering je doormaakt en welke implementatiekennis je hierbij benut. Je kunt denken aan activiteiten die direct met je eigen verandertraject te maken hebben. Ben je bijvoorbeeld bezig met het invoeren van richtlijnen voor jeugdhulp en jeugdbescherming in jouw organisatie? Plan dan in de Week van de Implementatie een kick-off of een werksessie waarbij je een richtlijn onder de loep neemt. Of werkt jouw gemeente nog niet zo lang met een nieuw privacy protocol? Organiseer dan een lunch om met verschillende professionals van het wijkteam uit te wisselen waar je tegenaan loopt.

Internationaal symposium implementatie – vrijdag 9 februari 2018

Eén van de hoogtepunten deze week wordt het internationale implementatie symposium: Improving implementation practice: a one-day implementation science conference. Dit symposium vindt plaats op vrijdag 9 februari 2018 in Amsterdam en heeft ten doel om kennis over de wetenschap van implementatie te delen. De inschrijving is geopend, inschrijven kan via deze link.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gehouden van de activiteiten tijdens de Week van de Implementatie, meld je dan aan voor de speciale nieuwsbrief.

 

Meer informatie

Ferry  Goossens

Stuur een bericht aan contactpersoon Ferry Goossens
of bel +31 (0)30 – 2959(090)