Nieuws |

Trimbos participeert in het Central Asia Drug Action Programme 2015-2018

Trimbos participeert in het Central Asia Drug Action Programme 2015-2018

Het Trimbos-instituut gaat regeringen in Centraal-Azië ondersteunen bij het herzien en vernieuwen van de bestaande Drugsstrategieën, Actieplannen en Drugswetgeving. Hierbij zal gebruik gemaakt worden van methoden die in de EU effectief zijn gebleken, voldoen aan internationale normen en beantwoorden aan de nationale behoeften in Centraal-Azië.

Het Central Asia Drug Action Programme 2015 -2018 (CADAP 6) wordt gesubsidieerd door de Europese Commissie, en ondersteunt in vijf landen in Centraal-Azië (Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan) de ontwikkeling van:

  • een consistent drugsbeleid
  • een monitoringssysteem voor de verzameling en analyse van betrouwbare gegevens over aard en omvang van het drugsprobleem
  • de ontwikkeling van vernieuwende en effectieve preventiemethoden en drugsbehandeling

Hiervoor is een grondig assessment en analyse van de huidige drugssituatie in de landen in Centraal-Azië nodig. De nadruk ligt tevens op het initiëren en stimuleren van de ontwikkeling van een beleid dat wordt begrepen en gesteund door de stakeholders en de bevolking. Het project zal laten zien dat het ontwikkelen van een beleid een continu en cyclisch proces is. Het bestaat uit analyse, ontwikkeling, implementatie en evaluatie, waarbij alle belanghebbenden betrokken moeten worden.

Het CADAP 6 project wordt uitgevoerd onder leiding van GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) in samenwerking met drie andere consortiumpartners uit Duitsland, Tsjechië en Polen.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)