Nieuws |

Trailer drieluik over gamen ‘To game, or not to game’ online

Trailer drieluik over gamen ‘To game

Op het symposium ‘Preventie van problematisch gamen: The next level’ dat we op 5 april organiseren vindt de première plaats van het video drieluik ‘To game, or not to game’. In dit drieluik kruipt de kijker in de huid van een gamer, zijn ouders en de vriendin van de gamer. De trailer is vanaf vandaag online.

U kunt de trailer hier bekijken.

Het drieluik is gemaakt om wederzijds begrip te kweken wanneer binnen een gezin sprake is van overmatig gamen. Begrip vormt immers een betere basis om een goed gesprek te voeren over gamen dan ruzie of verwijten. De film is gemaakt voor ouders, jongeren en partners van problematische gamers en kan door preventieprofessionals worden ingezet bij hun activiteiten. Iedere video van het drieluik duurt circa vijf minuten.

Goed gesprek
Gamers en niet-gamers vinden het niet altijd gemakkelijk om elkaar te begrijpen. Ouders snappen niet waarom een kind door wil gamen tijdens etenstijd. Een kind snapt niet waarom ouders daar een punt van maken. En binnen een relatie kan gamen tot irritatie leiden bij de partner die niet gamet.

Maar hoe voer je nu een goed gesprek over gamen? Op 5 april wordt tevens de website www.hoepakjijdataan.nl uitgebreid met het onderwerp gamen. Op deze website vinden ouders handvatten voor de omgang met opvoedvraagstukken rondom alcohol, cannabis, seks en vanaf volgende week dus ook gamen.

Symposium op 5 april
Interesse in het symposium? Er zijn nog een paar plaatsen vrij, aanmelden kan via deze link.

Vragen?

Vragen over gamen of een kind dat veel gamet? Neem contact op met de Gamen Infolijn (0900-1995) of kijk op www.gameninfo.nl.

 

Meer over dit thema