Nieuws |

Stoptober voor de tweede keer van start

Op 10 september gaat de campagne ‘Stoptober, 28 dagen niet roken’ voor de tweede keer van start. Net als vorig jaar gaan in heel Nederland rokers elkaar helpen om 28 dagen lang te stoppen met roken, daarbij aangemoedigd door niet-rokers. Bekende en onbekende Nederlanders sporen via nationale en sociale media rokers massaal aan om mee te doen.

Vorig jaar deden ruim 38.000 rokers mee en via Facebook werden zo’n twee miljoen mensen bereikt. Reden om ‘Stoptober, 28 dagen niet roken’ dit jaar te herhalen én uit te breiden. Wij nodigen u als zorgprofessional van harte uit om uw rokende patiënten te stimuleren om deel te nemen. De campagne duurt van 10 september tot en met 31 oktober. U kunt uw patiënten gedurende de gehele periode, dus ook in de maand oktober, motiveren om zich in te schrijven en mee te doen.

Waarom Stoptober?
Uit onderzoek weten we dat de meeste rokers graag willen stoppen. De ervaring in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland heeft geleerd dat Stoptober rokers over de drempel helpt om een stoppoging van in elk geval 28 dagen te wagen. Wie het lukt 28 dagen niet te roken, kan dat misschien ook wel langer.

Als zorgprofessional of -organisatie Stoptober ondersteunen?
Zorgprofessionals hebben een belangrijk aandeel gehad in het succes van Stoptober 2014. Alle informatie over hoe u als zorgprofessional Stoptober met minimale tijdsinvestering kunt ondersteunen vindt u op http://www.rokeninfo.nl/professionals/stoptober. Via deze site kunt u kosteloos materialen bestellen zoals poster, visitekaartjes en flyers.

Stoptober: website en app
Rokers kunnen zich aanmelden via de website http://www.stoptober.nl/. Er is ook een Stoptober-app met dagelijks persoonlijke aanmoedigingsberichten om rookvrij te blijven.

Wat is nieuw dit jaar?
Een Stoptober-camper gaat op tournee door Nederland. Bij de camper kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen en vragen stellen aan stopcoaches. Daarnaast zijn nog meer bekende Nederlanders bereid gevonden om de Stoptober-campagne te ondersteunen en als Stoptober Ambassadeur de stoppers aan te moedigen.

De initiatiefnemers van Stoptober
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-instituut, KWF Kankerbestrijding, Alliantie Nederland Rookvrij, Hartstichting, GGD en Longfonds.

Meer weten over Stoptober?
Monique Croes – voor alle vragen die met de zorg te maken hebben
mcroes@trimbos.nl

Debbie Prijs – voor alle vragen over de campagne en publiciteit van Stoptober
debbie.prijs@stoptober.nl
0652 395 953

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)