Nieuws |

Online debat sluit EU-onderzoek innovatief drugsbeleid af

Online debat sluit EU-onderzoek innovatief drugsbeleid af

Het vijfjarig Europees onderzoeksproject ALICE RAP wordt op 17 en 18 februari 2016 afgesloten met een online debat. Wetenschappers, politici en professionals kunnen zich inschrijven om kennis te nemen van de belangrijkste resultaten.

ALICE RAP (Addiction and Lifestyles in Contemporary Europe – Reframing Addictions Project) is een groot Europees onderzoeksproject waaraan ruim 200 wetenschappers uit meer dan 25 landen en 29 verschillende onderzoeksgebieden hebben deelgenomen. Het vijf jaar durende project heeft tot doel om met transdisciplinair onderzoek bij te dragen aan innovatie van beleid en praktijk in verslaving.

Het Trimbos-instituut deed onderzoek naar een aantal belangrijke trends in het beleid van de Europese Unie met betrekking tot drugs, tabak en gokken. Ook andere Nederlandse organisaties, zoals de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Maastricht, IVO en STAP droegen bij aan de onderzoeksprojecten van ALICE RAP.

Doel van de tweedaagse online sessie is om de belangrijkste resultaten en uitkomsten te presenteren van het onderzoek, maar ook om de politieke implicaties te bespreken en hoe deze resultaten bij kunnen dragen aan een evidence-based Europees drugsbeleid.

Bekijk hier het programma van de tweedaagse sessie.

Klik hier om u nu in te schrijven.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)