Nieuws |

Nieuwe Happy Drinks op Pinkpop

Nieuwe Happy Drinks op Pinkpop

Met twee nieuwe Happy Drinks staat het Trimbos-instituut van 12 tot en met 14 juni voor de vierde keer op Pinkpop. ‘‘Alcoholvrij wordt serieuzer genomen op festivals en het aanbod steeds diverser”, constateert initiatiefnemer van de Happy Drinks Lex Lemmers tevreden.

Bij de nieuwe, speciaal voor Pinkpop ontwikkelde Happy Drinks maakte Lemmers gebruik van de verse, met de hand geperste siropen van PinkyRose. De festivalbezoekers kunnen in Landgraaf de PinkyRose-lemonade bestellen, met gekruide citroen-rozen siroop en de Zure Bom op basis van een recht-voor-zijn-raap citroensiroop.

Met Happy Drinks streeft het Trimbos-instituut ernaar om nieuwe alcoholvrije drankjes een plek te geven op de kaart. Lex Lemmers, projectleider Happy Drinks: “Happy Drinks staat al voor de vierde keer op Pinkpop. De bar wordt door ons gebruikt om ’on the spot’ te testen wat de festivalbezoeker lekker vindt en wil. We weten inmiddels dat de klassieke Happy Drinks heel goed lopen. Dit jaar waren we op zoek naar mooie vernieuwing op de kaart. Allerlei concepten dienden zich aan: van de Damn Yo waterbar van jongerencentrum Dynamo uit Eindhoven tot een prachtig assortiment gezonde en verse powershots. In overleg met Pinkpop hebben we gekozen om de verse limonades van PinkyRose een plek te geven omdat we onder de indruk waren van de smaak en het feit dat de siropen echt met hand geperst worden. Mooi vakwerk dat een plek verdient op de kaart en de potentie heeft om tot een festival hardloper uit te groeien.”

Lemmers signaleert dat steeds meer ondernemers de mogelijkheden zien van mooie alcoholvrije alternatieven op festivals. Fris begint langzaam volwassen te worden. Was er een aantal jaren terug vooral heel veel bier en de reguliere frisdranken te krijgen op festivals, op dit moment zien we verse limonades, geparfumeerd water, gezondheid-shots, Happy Drinks en allerlei hippe frisdranken zoals Fritz, Wostok en Fentimans.

“De nieuwe ’fris-beweging’ gaat veel meer uit van de behoeften van de festivalgangers” aldus Lemmers. Volgens hem heeft Happy Drinks een belangrijke rol gespeeld als aanjager van alcoholvrij met een kick en het creëren van meer keuze in het alcoholvrije segment op festivals.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lex Lemmers: llemmers@trimbos.nl  (030-2959345).

Happy Drinks is een initiatief van Pierre Wind en het Trimbos-instituut. De Happy Drinks-bar op Pinkpop wordt dit jaar mogelijk gemaakt door Lipton Ice Tea, Koppert Cress, grass2juice, PinkyRose en Pinkpop. Recepten zijn te vinden op www.happydrinks.nl. Het receptenboekje Happy Drinks van NIX is gratis te downloaden (zie onder dit nieuwsbericht) of te bestellen bij het Trimbos-instituut.

Volg ons op facebook: https://www.facebook.com/happydrinkspage

 

Meer over dit thema

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)