Nieuws |

Moldavische delegatie beslissingsmakers GGZ bezoekt Trimbos

Moldavische delegatie beslissingsmakers GGZ bezoekt Trimbos

In november 2017 organiseerde het Trimbos-instituut een bezoek van een Moldavische delegatie van beslissingsmakers uit de GGZ. Dit was in het kader van het MENSANA project dat focust op ondersteuning aan de implementatie van een nationale hervorming van de GGZ in Moldavië.

Tijdens het bezoek maakte de Moldavische delegatie kennis met uiteenlopende organisaties zoals het ministerie van VWS, GGZ Nederland, Enik Recovery College, Samen Sterk Zonder Stigma, GGZ Alrecht, GGZ Breburg en GGZ- Noord-Holland-Noord. De verkregen kennis en inzichten uit het bezoek worden nu ingezet om de GGZ in Moldavië verder te versterken. Deelnemers gaven aan met nieuwe motivatie en ideeën huiswaarts te keren. De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van diverse Moldavische ministeries, directieleden van ziekenhuizen en GGZ instanties, vertegenwoordigers van de nationale verzekeringsorganisatie en coördinatoren van Community Mental Health Care centra.

Het MENSANA project startte in augustus 2014 en wordt geleid door het Trimbos-instituut met financiering van Swiss Development Cooperation.

Meer informatie

Laura  Shields - Zeeman

Stuur een bericht aan contactpersoon Laura Shields – Zeeman
of bel +31 (0)30 – 2959(553)

Laura Shields - Zeeman
Programmahoofd Mentale Gezondheid en Preventie, Trimbos