Nieuws |

Jaarlijkse Franz Trautmann memorial lecture ISSDP

De Franz Trautmann Memorial Lecture. Dat is de naam van de jaarlijkse lezing van de International Society for the Study of Drug Policy (ISSDP). Het is een eerbetoon en internationale erkenning van de bijdrage die Franz heeft geleverd aan het onderzoek naar internationaal drugsbeleid en de oprichting en uitbouw van de ISSDP. De eerste lezing wordt gehouden in Vancouver in mei 2018.

Margriet van Laar, hoofd Drug Monitoring & Policy bij het Trimbos-instituut: “Franz is nog helemaal in ons denken en in ons werk aanwezig. Wij zijn geroerd door dit initiatief van de ISSDP. Het is mooi dat het werk van Franz, en zijn enorme kennis en betrokkenheid op het gebied van internationaal drugsbeleid en samenwerking, ook internationaal op deze manier blijft voortleven. Het inspireert en motiveert ons extra om zijn werk voort te zetten.”

Franz Trautmann koppelde praktisch wetenschappelijk onderzoek naar verbetering van het drugsbeleid aan internationale samenwerking en kennisdeling, aldus de voorzitter van het ISSDP in een toelichting. In de jaarlijkse lezing moet deze koppeling terug komen. Wie de eerste Franz Trautmann lezing zal verzorgen tijdens de volgende jaarlijkse vergadering van het ISSDP op 23-25 mei 2018 in Vancouver, wordt later bekend gemaakt.

Franz Trautmann (9 juni 1953- 11 juni 2016) overleed vorig jaar onverwacht in Brussel. Hij had daarvoor nog een meeting van de Europese Commissie over online drugsmarkten bijgewoond, waar hij als expert een belangrijke rol had. Franz was een zeer deskundige en wereldwijd gewaardeerde onderzoeker op nationaal en internationaal drugsbeleid met grote diplomatieke gaven en een charismatisch, warme en joviale persoonlijkheid. Hij wordt nog dagelijks gemist.

Meer informatie

Margriet van Laar

Stuur een bericht aan contactpersoon Margriet van Laar
of bel +31 (0)30 – 2959(320)