Nieuws |

Eerste ‘Franz Trautmann lezing’ over drugsbeleid op congres ISSDP

Eerste ‘Franz Trautmann lezing’ over drugsbeleid op congres ISSDP

John-Peter Kools van het Trimbos-instituut had de eer om de eerste ‘Franz Trautman lezing’ te houden op het ISSDP-congres in Canada. Hij sprak over de noodzaak van mondiale herziening van de huidige aanpak vanwege de snel veranderende drugsmarkten. Het is 11 juni 2 jaar geleden dat Franz Trautmann onverwachts is overleden; 9 juni was zijn verjaardag.

Van 16 tot 18 mei werd in het Canadese Vancouver de jaarlijkse conferentie gehouden van de ‘International Society for the Study of Drug Policy’ (ISSDP). De 250 deelnemers van over de gehele wereld spraken daar over hun werk en de recente ontwikkelingen op het gebied van drugstrends en -beleid. Als slot van de driedaagse conferentie stond de ‘Franz Trautmann lezing’ op het programma – dit jaar voor het eerst. De lezing is ingesteld als hommage aan de in 2016 overleden Franz Trautmann, voor zijn werk en zijn bijdrages aan het congres. De lezing biedt de genodigde spreker de gelegenheid zijn of haar visie over de stand van zaken op het gebied van drugsbeleid te delen. Deze eerste editie van de lezing werd bijgewoond door de zoon en partner van Franz Trautmann. 

John-Peter Kools over mondiaal drugsbeleid

John-Peter Kools hield de lezing namens het Trimbos-instituut met als titel: ‘Advancing science and drug policy in times of crises: amidst supervised consumption facilities, prison needle exchange & coercive treatment and the death penalty’. Hij sprak over de huidige uitdagingen in de snel veranderende drugsmarkten en over de noodzaak voor een mondiale herziening van de huidige aanpak.

Meer informatie

Margriet van Laar

Stuur een bericht aan contactpersoon Margriet van Laar
of bel +31 (0)30 – 2959(320)