Nieuws |

Congres Nederlands Netwerk voor Tabaksonderzoek 2018

Congres Nederlands Netwerk voor Tabaksonderzoek 2018

Op 9 februari 2018 organiseert het Nederlands Netwerk voor Tabaksonderzoek i.s.m. het Trimbos-instituut het NNvT-congres in Utrecht. Deze bijeenkomst is dé gelegenheid voor het uitwisselen van nieuwe onderzoeksresultaten op het brede terrein van tabaksonderzoek. Van preklinisch onderzoek en de farmacologie van nicotineverslaving tot psychologische en epidemiologische studies en beleidsonderzoek.

Doelgroepen van het congres zijn, naast de NNvT-leden, Nederlandse wetenschappers die zich als hoofdonderwerp, dan wel zijdelings, met tabakspreventie en aanverwante onderwerpen bezighouden.

Programma

Winnie Gebhardt, Universitair Hoofddocent Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden, verzorgt een interessante keynote over hoe identiteitsprocessen rookgedrag beïnvloeden en hoe we dit inzicht kunnen gebruiken om stoppen met roken gemakkelijker te maken.

Daarnaast zijn er verschillende parallelsessies over onder meer: hulp bij stoppen met roken, invalshoeken voor interventies, roken en het brein, nieuwe stoppen-met-roken methoden, de weg naar een rookvrije generatie en het ondersteunen van rokers uit kwetsbare groepen. Ook zijn er twee symposia: “Onderweg naar rookvrij opgroeien” en “(mee)roken bij jongeren”.

De gezondheidsfondsen Longfonds, de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding, samenwerkend in de Alliantie Nederland Rookvrij! (ANR) verzorgen tijdens het congres een brainstormsessie: “Hoe kan de samenwerking tussen onderzoekers onderling, maar ook met beleidsmakers en mensen uit de praktijk, worden gestimuleerd?” Hierbij willen ze graag met het veld in gesprek gaan over hoe onderzoek optimaal kan aansluiten bij beleid en praktijk. Wat is nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van onderzoeksresultaten? En wat is er voor nodig om de samenwerking tussen onderzoekers onderling, maar ook met beleidsmakers en mensen uit de praktijk, te stimuleren?

Programma

Het volledige programma is te vinden op https://nnvt.org/congres-2018/. U kunt zich hier ook registreren voor deelname. De kosten bedragen 150 euro. Hierbij is een lunch inbegrepen.

Meer informatie

Marc  Willemsen

Stuur een bericht aan contactpersoon Marc Willemsen
of bel +31 (0)30 – 2971(156)