Nieuws |

Chinese delegatie bezoekt het Trimbos-instituut

Chinese delegatie bezoekt het Trimbos-instituut

Op donderdag 18 mei bezocht de Chinese delegatie van het Ministerie van Gezondheid en Onderwijs en Unicef China het Trimbos-instituut. Voorzitter Rutger Engels en hoofd van Trimbos International Ionela Petrea ontvingen de delegatie op het kantoor van het Trimbos-instituut in Utrecht.

De delegatie wilde graag meer weten over monitoring, onderzoek, interventies en implementatie ten aanzien van de geestelijke gezondheid onder adolescenten in Nederland. Het bezoek bestond uit directeuren van het Ministerie van Gezondheid en Onderwijs en diverse instituten uit China. Daarnaast was Unicef China aanwezig, de organisator van het gehele werkbezoek. Behalve het Trimbos-instituut worden ook het Ministerie van VWS, RIVM, GGD Amsterdam, Kindertelefoon en de Johan Cruijff Academie bezocht.

Monitoring en interventies onder adolescenten

Er was grote aandacht voor de opzet van het nationaal onderzoek Health Behaviour in School-Aged Children (HBSC), Europees onderzoek ESPAD, het Peilstationsonderzoek en de internationale embedding. Het implementeren van e-health interventies en programma’s voor jongeren wekte ook de benodigde interesse. De bijeenkomst leidde tot interessante discussies over onder andere het verschil in aanpak en policy tussen China en Nederland. Aansluitend heeft de delegatie een bezoek gebracht aan het RIVM. Ook voor het Trimbos-instituut was het een interessante en leerzame bijeenkomst.

 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)