Nieuws |

Annemarie van Elburg nieuwe bestuurder Trimbos-instituut

Annemarie van Elburg nieuwe bestuurder Trimbos-instituut

Prof. dr. Annemarie van Elburg, kinder- en jeugdpsychiater en manager bij Rintveld, TOPGGz centrum voor eetstoornissen van Altrecht in Zeist, is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Trimbos-instituut. De Raad van Toezicht denkt dat zij, samen met de recent benoemde Bert van der Hoek, een sterke combinatie vormt van bestuurlijke daadkracht en inhoudelijke expertise. Vanaf 1 oktober zullen zij samen werken aan het versterken van de positie van het Trimbos-instituut.

Prof. Dr. Annemarie van Elburg (1958) is tot 1 oktober manager bij Rintveld, TOPGGz centrum voor eetstoornissen van Altrecht in Zeist, waar zij als kinder- en jeugdpsychiater werkt aan onderzoek en behandeling van jongeren met een eetstoornis. Daarnaast is zij hoogleraar klinische psychopathologie aan de Universiteit van Utrecht, Faculteit Sociale Wetenschappen. Dit hoogleraarschap zal zij combineren met de nieuwe functie bij het Trimbos-instituut. Daarnaast blijft zij voorzitter van de interdisciplinaire onderzoeksgroep Utrecht Research Group Eating disorders, die zij ruim 10 jaar geleden oprichtte met Prof. Roger Adan van het Braincenter Rudolf Magnus, en blijft zij lid van het bestuur van de Academy for Eating Disorders.

Annemarie van Elburg ziet met enthousiasme uit naar haar nieuwe taak bij het Trimbos-instituut. “Door mijn werk ken ik al verschillende nieuwe collega’s en ben ik bekend met enkele onderzoeksprojecten en -producten. Ik moet nog wennen aan het idee dat ik straks de directe dagelijkse patiëntenzorg verlaat, maar zal door mijn hoogleraarschap en betrokkenheid bij Rintveld goed verbonden blijven met de psychiatrie. Ik hoop vanuit deze functie een nieuwe bijdrage te leveren aan de vertaling van onderzoeksvragen uit de praktijk naar het Trimbos-instituut en vice versa.”