Omgaan met verward (onbegrepen) gedrag | 27 juni 2024

295,00 excl. btw 61,95 356,95 incl. btw

Leer adequaat reageren

U krijgt iemand aan de balie die een zeer nerveuze indruk maakt. Op dwingende toon eist ze 'de baas’ te spreken omdat ze u niet vertrouwt. Ze zegt al eerder iemand hier gesproken te hebben waarna haar persoonlijke gegevens ineens bij de buren bekend waren. Op uw antwoord dat u niet goed volgt waar dit over gaat, wordt ze ineens heel boos en roept dat u dat heus wel weet, dat ze hier niet meer tegen kan en dat u op moet houden haar leven te verpesten.

Herkent u dit soort situaties? Heeft in uw werk wel eens te maken met mensen die anders reageren dan ‘normaal’, mensen die onder invloed lijken, de ‘weg’ kwijt zijn of agressief reageren? Met deze training verdiept u uw kennis over dit soort gedrag en vergroot u uw vaardigheden om er adequaat op te reageren.

Wat leert u?

  • Wat is verward gedrag?
  • Mogelijke oorzaken (alcohol, drugs, psychische problemen, verstandelijke beperking)
  • Handvaten om goed op dit gedrag in te kunnen spelen

Samenvatting

Mensen die werken in het openbaar vervoer, achter de balie of achter de kassa ontmoeten tijdens hun werk veel verschillende mensen. Zij krijgen soms ook te maken met mensen die anders reageren dan ‘normaal’, mensen die onder invloed lijken, de ‘weg’ kwijt zijn of agressief reageren. Dit soort ‘verward gedrag’ kan allerlei oorzaken hebben, zoals gebruik van alcohol of drugs, een lichte verstandelijke beperking, een psychose of een ingrijpende levensgebeurtenis. Vaak gaat het ook om een combinatie van factoren. Wanneer u tijdens uw werk met dit gedrag in aanraking komt, is het belangrijk te weten waar het vandaan kan komen en hoe u er het beste op kunt reageren om erger te voorkomen. Dat leert u in deze training met een deel zelfstudie en een bijeenkomst met intervisie/casuïstiek.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Evenementdetails

Datum: 27 juni 2024

Starttijd: 13:30 CEST

Eindtijd: 16:00 CEST

Locatie: Trimbos-instituut

Coördinaten: online via MS Teams

Telefoon: 030-2971172

E-mail: academie@trimbos.nl

Op voorraad