Handleiding beeldverhalen: een krachtig instrument in het gesprek over stoppen met roken

0,00 excl. btw 0,00 0,00 incl. btw

Handleiding voor zorgverleners

Als zorgverlener zet u zich in om (aanstaande) ouders te motiveren om te stoppen met roken. Loopt u er weleens tegenaan dat uw boodschap niet goed bij hen aansluit? En dat bestaande folders te ingewikkeld of niet herkenbaar zijn voor uw cliënten? Maak dan gebruik van onze beeldverhalen over stoppen met roken tijdens en na de zwangerschap.

In een beeldverhaal wordt een verhaal verteld aan de hand van afbeeldingen en eenvoudige teksten. Er zijn twee beeldverhalen ontwikkeld over stoppen met roken tijdens de zwangerschap: één voor alleenstaande zwangeren en één voor zwangeren met een partner. Daarnaast is er ook een beeldverhaal over rookvrij blijven ná de zwangerschap.

In deze beknopte handleiding leest u wat beeldverhalen zijn, voor wie deze bedoeld zijn en hoe u deze tijdens het gesprek met (aanstaande) ouders kunt inzetten. Er worden praktijksituaties beschreven met duidelijke voorbeeldzinnen.

*Om de doelstellingen van het Nationaal Preventieakkoord beter te kunnen bereiken, intensiveert het Ministerie van VWS de activiteiten van de Taskforce Rookvrije Start. Daarom kunnen wij onze scholing en materialen gratis aanbieden.

Op voorraad

Auteur Pharos
Gewicht 21 g
Auteur

Pagina's

4

Jaar

SKU pm0418
Category Handreikingen