Evaluatie Rookvrije Generatie in Amsterdam

Een onderzoek naar het verschil in bereik, draagvlak en beoogde opbrengsten van de Rookvrije Generatie beweging tussen mensen met een lage en hoge sociaaleconomische positie in Amsterdam

In 2015 is de beweging “Op weg naar een Rookvrije Generatie” gestart. Het doel van deze beweging is om kinderen op te laten groeien in een wereld waarin zij niet worden blootgesteld aan tabaksrook en tabaksproducten en daardoor niet verleid worden om te gaan roken.

Een manier om dit te bereiken is door openbare buitenlocaties rookvrij te maken. Hoewel de positieve effecten van rookvrije plekken bekend zijn, is het op dit moment nog onduidelijk of het bereik en de impact van rookvrije plekken verschilt tussen mensen met een lage of hoge sociaaleconomische positie (SEP). Om mensen doelgericht en effectief te kunnen bereiken, is het belangrijk om hier meer inzicht in te krijgen.

In dit onderzoek hebben we gekeken of er in de stad Amsterdam een verschil is in de potentiële ‘impact’ van de Rookvrije Generatie beweging tussen lage en hoge SEP volwassenen en jongeren (individueel niveau) en tussen lage en hoge SEP stadsdelen (stadsdeel niveau).

Zie ook: Tips voor gemeenten om de implementatie van rookvrije plekken te versterken.

Auteur T. Scheffers-van Schayck, M. Rombouts, M. Willemsen, M. Kleinjan
Jaar

Pagina's

53

Auteur

, , ,

SKU AF1992
Category Rapporten

Ook interessant