Als het waait in huis

0,80 excl. btw 0,00 0,80 incl. btw

Informatie voor jongeren van 13 jaar en ouder

Dit boekje is geschreven voor jongeren vanaf 13 jaar die een ouder met psychische of verslavingsproblemen hebben. Het geeft uitleg over wat er aan de hand is met hun ouder en wat dat voor hen zelf betekent. Het boekje staat vol met quotes van jongeren over hun eigen ervaringen. Ook komen tips aan bod over hoe je goed voor jezelf kan blijven zorgen en hoe je anderen kan uitleggen wat er speelt.

Mijn moeder is al een tijd erg verdrietig. Ze heeft weinig energie en ligt veel op bed of kijkt wat tv op de bank. Vaak lijkt het net of ze niet weet dat ik er ben. Als ik iets vraag, geeft ze vaak geen antwoord en ze vergeet veel. Thuis praat ik niet zoveel over mezelf. Mijn ouders hebben al genoeg aan hun hoofd.

Informatieboekjes KOPP/KOV
Als het waait in huis is onderdeel van de reeks Informatieboekjes KOPP/KOV. Deze afkorting staat voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. De boekjes bevatten informatie, ervaringsverhalen, tips, extra websites en interactieve opdrachten.

De reeks bestaat uit twee voorleesboekjes, twee boekjes voor kinderen en jongeren om zelf te lezen en twee boekjes voor (toekomstige) ouders. Daarnaast bestaan er 11 informatiekaarten met uitleg voor kinderen over verschillende soorten psychische ziektes of verslavingen van hun ouder. Professionals die werken met deze gezinnen kunnen meer informatie vinden over de inzet van de reeks in de Handreiking informatieboekjes KOPP/KOV.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Tag:
Auteur L. Menco, L. Visser, A. de Gee
Gewicht 72 g
Auteur

, ,

Jaar

SKU af1825
Category Folders en brochures
Tag: