Leven met een chronische ziekte (draaiboek)

35,00 excl. btw 0,00 35,00 incl. btw

Handreiking voor coördinatoren en begeleiders

De cursus Leven met een chronische ziekte is bedoeld voor volwassenen met een chronische ziekte, die willen leren zelf hun stemming te verbeteren. Chronische ziekten zijn bijvoorbeeld astma en COPD, multiple sclerose, kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, Parkinson, reumatische aandoeningen, maar ook chronisch vermoeidheidssyndroom, chronische pijn of fybromyalgie. Een chronische ziekte heeft veel invloed op uw leven. U kunt hierdoor neerslachtig worden. Soms kan deze somberheid leiden tot een depressie.

Deze handreiking ondersteunt toekomstige coördinatoren en begeleiders van de cursus Leven met een chronische ziekte. Dit zijn: GGZ-preventiewerkers, GGZ-hulpverleners, medewerkers van thuiszorgorganisaties, algemeen maatschappelijk werkers, ervaringsdeskundigen. Daarnaast wordt deze handreiking gebruikt als informatiebron voor hulpverleners die hun patiënten of cliënten individueel willen ondersteunen bij het doorwerken van de cursus, zoals bijvoorbeeld huisartsen.

Het cursusboek is namelijk zo geschreven dat het zowel in groepen als individueel, als vorm van bibliotherapie, kan worden gebruikt. Het bevat een deel achtergondinformatie, een draaiboek voor de bijeenkomsten, en een aantal bijlagen, onder andere met werkinstrumenten.

Er is tevens een cursistenmap beschikbaar.

Op voorraad

Auteur I. Voordouw, B. van Osch, M. Terweij
Gewicht 1165 g
Auteur

, ,

Pagina's

180

Jaar

SKU af0602
Category Cursusmateriaal