KopOpOuders: opvoedhulp bij psychische aandoening

KopOpOuders biedt opvoedondersteuning aan alle ouders die last hebben van stress, psychische problemen of een verslaving, en hun partner.

Elke ouder wil zijn/haar kind een gelukkige jeugd geven. Maar opvoeden valt soms niet mee. Zeker als je niet lekker in je vel zit. Ook weten we inmiddels dat veel kinderen van deze ouders zelf problemen krijgen, nu of later. KopOpOuders ondersteunt ouders in de opvoeding, waardoor ze zich zekerder voelen in hun rol als ouder en waardoor het risico op het ontwikkelen van problemen bij de kinderen afneemt.

KopOpOuders biedt informatie, ervaringsverhalen en een e-mailservice waar ouders persoonlijk advies aan een deskundige kunnen vragen. Daarnaast hebben ouders de mogelijkheid om deel te nemen aan twee KopOpOuders cursussen: een online groepscursus en een zelfhulp cursus.

In de online groepscursus bespreken ouders in groepjes van maximaal 6 deelnemers verschillende thema’s in 8 wekelijkse, besloten chatsessies onder professionele begeleiding. De zelfhulpcursus bestaat uit 5 modules die een ouder thuis op een eigen gekozen tijdstip online kan volgen (met of zonder begeleiding). Alles op KopOpOuders (inclusief de cursussen) is voor ouders gratis en anoniem te gebruiken.

De KopOpOuders cursus staat in de interventiedatabank van het Loket Gezond Leven met de beoordeling Goed onderbouwd.