Zomersessies

Bijleren met je voeten in het zand? De Trimbos Zomersessies staan online

Voor de thuisblijvers en doorwerkers zijn er deze zomer weer de Trimbos Zomersessies. Spijker je kennis bij op het gebied van alcohol- en drugspreventie op bijzondere locaties, ideaal om te combineren met bijvoorbeeld een lekkere wandeling of een toeristisch uitstapje.

Middelenpreventie voor iedereen: gelijke kansen op gezondheid

Voor een gezond leven is het belangrijk dat je informatie over gezondheid kan vinden, begrijpen en toepassen. Maar bij 1 op de 4 Nederlanders zijn deze gezondheidsvaardigheden beperkt. In deze zomersessie laat Coryke van Vulpen van Pharos zien hoe organisaties bij kunnen dragen aan gelijke kansen op gezondheid.

Wanneer: 3 juli 2024 | 14.00 - 17.00 uur

> Meer info en inschrijven

Stay away! Wat kunnen we leren van de effecten van de Amsterdamse campagne gericht op drugs- en feesttoeristen?

De gemeente Amsterdam heeft de afgelopen jaren verschillende maatregelen ingezet om overlast door feest- en drugstoerisme tegen te gaan. Hierbij hoorde ook de campagne Stay away!

In deze zomersessie willen we naar aanleiding van deze campagne ingaan op bedoelde en onbedoelde effecten van campagnes. Daniël Nagel (gemeente Amsterdam) geeft een toelichting op de ‘lessons learned’ en Lex Lemmers (Trimbos) gaat nader in op wat vanuit de wetenschap bekend is over campagnes over middelengebruik. Vervolgens gaan we vanuit verschillende perspectieven met elkaar in gesprek over de impact van campagnes op drugspreventie en harm reduction.

Wanneer: 22 augustus 2024 | 14:00 tot 17:00 uur

> Meer info en inschrijven

Alcohol en sport

Nix18 Logo

Wil je weten hoe je een (top)sportevenement kunt organiseren zonder alcoholpromotie? Zijn alcoholvrije dranken wel of geen goed alternatief om in te zetten in de sportkantine? En ben je benieuwd welke gemeente jou is voorgegaan met een duidelijk alcoholbeleid in de sportkantine? Kom dan naar deze (na)zomersessie!

Wanneer: 19 september 2024 | 14:00 tot 17:00 uur

> Meer info en inschrijven