Middelenpreventie voor iedereen: aandacht voor beperkte gezondheidsvaardigheden binnen organisaties

  • Intro
  • Iets voor u?
  • Inhoud
  • Praktisch

Het is voor 1 op de 4 Nederlanders moeilijk om informatie over gezondheid te vinden, te begrijpen en toe te passen. Wat betekent dit voor middelenpreventie?

Er is in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in informatie in begrijpelijke taal. Maar om gezondheidsverschillen te verkleinen is het nodig dat er binnen de gehele organisatie aandacht is voor beperkte gezondheidsvaardigheden. Hoe kunnen we vanuit middelenpreventie bijdragen aan gelijke kansen op gezondheid?

 

Behoort u tot de doelgroep?

Voor iedereen die vanuit beleid, preventie en zorg bij wil dragen aan het verkleinen van gezondheidsverschillen die gerelateerd zijn aan middelengebruik.

Voor een gezond leven is het belangrijk dat je informatie over gezondheid kan vinden, begrijpen en toepassen. Maar  bij 1 op de 4 Nederlanders zijn deze gezondheidsvaardigheden beperkt. Dit betekent dat zij minder kunnen profiteren van ons aanbod op middelenpreventie. Gelukkig wordt er in de afgelopen jaren al meer geïnvesteerd in informatie in begrijpelijke taal. Maar om gezondheidsverschillen te verkleinen is het nodig dat er binnen de gehele organisatie aandacht is voor beperkte gezondheidsvaardigheden.

In deze zomersessie in de nieuwe bibliotheek op de Utrechtse Neude laat Coryke van Vulpen van Pharos zien hoe organisaties bij kunnen dragen aan gelijke kansen op gezondheid. Aan de hand van concrete voorbeelden kijken we vervolgens hoe we dit toe kunnen passen in ons werk op het gebied van middelenpreventie.

 

Wanneer

3 juli 2024 14.00 – 17.00

Waar

Bibliotheek Neude

Zaalverhuur Utrecht in een iconische bibliotheek | Neude11

Prijs

€ 25,00 excl. btw

Algemene voorwaarden

Op alle trainingen en congressen van de Trimbos Academie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Hierin staan ook de annuleringsvoorwaarden en de klachtenprocedure beschreven.

Wil je een bericht ontvangen als deze training weer wordt aangeboden? Vul dan hier je e-mailadres in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.