Marleen Olthof

Expertise

Na haar studie klinische psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam heeft Marleen enige tijd in de verslavingszorg gewerkt. Nu ontwikkelt en onderzoekt zij een online interventie voor cannabisgebruikers als promovenda bij het programma Drug Monitoring & Policy. Het doel van deze interventie is gebruikers te helpen bij het minderen of stoppen van hun cannabisgebruik en hen, indien nodig, door te verwijzen naar aanvullende vormen van hulpverlening.

Inspiratie en missie

Als psycholoog ligt Marleens interesse primair bij het helpen van mensen met psychische problemen. Zij heeft een speciale belangstelling voor de verslavingszorg en voor e-mental health. Met haar promotieonderzoek wil zij een interventie ontwikkelen die goed aansluit bij de behoefte van cannabisgebruikers die willen stoppen en aantonen of deze effectief is. Zo draagt zij bij aan een betere (psychische) gezondheid in Nederland.

Bezig met…

Marleen houdt zich bezig met het ontwikkelen van een online interventie voor cannabisgebruikers, onder andere op basis van focusgroepen met cannabisgebruikers en door het toepassen van evidence based elementen uit reeds bestaande interventies.