Anouk Tuijnman

Ik ben opgeleid als orthopedagoog, gespecialiseerd in gezin, gedrag en positieve ontwikkeling. Na een aantal jaar in de jeugdzorg heb ik de overstap naar het onderzoek gemaakt. Ik heb me tijdens mijn promotietraject bezig gehouden met het ontwikkelen en testen van video games om jongeren met een depressie te helpen. Bij het Trimbos-instituut werk ik op de thema’s gamen, gokken en mediawijsheid. Ik houd me bezig met wetenschappelijk onderzoek, maar ook met de toepassing van dit onderzoek om kinderen, jongeren en andere gebruikers van media en kansspelen te helpen een gezonde (digitale) balans te vinden in hun leven.

Werkgebieden: Onderzoek, ontwikkeling, implementatie en lezingen op het gebied van gamen (waaronder games for health), gokken en mediawijsheid.

Interessegebieden: video games, gokken, mediawijsheid, mentale gezondheid en jeugd

Inspiratie & Missie: Ik wil een positieve bijdrage leveren aan de mentale gezondheid van de Nederlandse bevolking en in het bijzonder jongeren. Op dit moment doe ik dat bij het Trimbos-instituut door te werken op de thema’s gamen, gokken en mediawijsheid; drie thema’s die nauw verbonden zijn met mentale gezondheid. Ik wil niet alleen een positieve bijdrage leveren door meer kennis te vergaren over deze onderwerpen, maar ook door deze kennis te verspreiden en te vertalen naar praktische toepassingen.

Lopende projecten: Gameninfo.nl & Gameninfolijn

Links: ‪Anouk Tuijnman – ‪Google Scholar (publicaties)