Rookvrije zorg: het rookvrij maken van de zorg

In het Nationaal Preventieakkoord is vastgelegd dat in 2030 de gehele zorg rookvrij is. De website Rookvrije Zorg is ontwikkeld om praktische informatie te bieden aan zorginstellingen die rookvrij willen worden.

De website biedt zorgprofessionals een toolkit bestaande uit acht thematische pijlers, waarin best practices uit het zorgveld zijn verzameld. Ook zijn er checklists en veelgestelde vragen met antwoorden verzameld om zorginstellingen te ondersteunen bij het rookvrij worden.

Het project Rookvrije Zorg

Met het project Rookvrije Zorg hebben wij als doel om de gehele zorg rookvrij te maken. Het project is opgericht om de zorginstellingen hierbij te helpen, door het delen van praktische documentatie van zorginstellingen die al goed op weg zijn met rookvrij worden. In de toolkit staan materialen, maar ook filmpjes waarin zorgprofessionals van rookvrije zorginstellingen ervaringen en tips delen. Dat helpt andere zorginstellingen om rookvrij te worden, zonder dat zij zelf het wiel opnieuw uit hoeven te vinden.

> Ga naar Rookvrijezorg.com

Laat je inspireren op ons congres!

Op 30 november 2023 vindt het congres '(Niet) Roken en de zorg' plaats in de Flint in Amersfoort.

Het congres is bedoeld om je te inspireren met succesvolle praktijkvoorbeelden en te leren wat je zelf kan doen om de zorg rookvrij te maken.

Of je nu verpleegkundige of zorgbestuurder bent, iedereen is welkom bij dit congres. Elke bijdrage aan een rookvrije zorg telt. Het dagprogramma stel je zelf samen op basis van jouw expertise. Zo kun je straks het verschil maken in jouw zorgorganisatie.

Bekijk het programma en meld je aan.

Evaluatie Stoplijn

In iedere roker zit een stopper en iedereen stopt op z’n eigen manier. Ikstopnu wil al die mensen kunnen ondersteunen en van advies voorzien op ee...

Lees meer >

Stoppen-met-roken beleid in de kraamzorg

Een zwangerschap kan voor aanstaande ouders een goed moment zijn om te stoppen met roken. Toch rookte in 2018 7% van de zwangere vrouwen op enig moment ...

Lees meer >

Nieuws