Het rookvrij maken van de zorg

In het Nationaal Preventieakkoord is vastgelegd dat in 2030 de gehele zorg rookvrij is. De website Rookvrije Zorg is ontwikkeld om praktische informatie te bieden aan zorginstellingen die rookvrij willen worden.

De website biedt zorgprofessionals een toolkit bestaande uit acht thematische pijlers, waarin best practices uit het zorgveld zijn verzameld. Ook zijn er checklists en veelgestelde vragen met antwoorden verzameld om zorginstellingen te ondersteunen bij het rookvrij worden.

Het project Rookvrije Zorg

Met het project Rookvrije Zorg hebben wij als doel om de gehele zorg rookvrij te maken. Het project is opgericht om de zorginstellingen hierbij te helpen, door het delen van praktische documentatie van zorginstellingen die al goed op weg zijn met rookvrij worden. In de toolkit staan materialen, maar ook filmpjes waarin zorgprofessionals van rookvrije zorginstellingen ervaringen en tips delen. Dat helpt andere zorginstellingen om rookvrij te worden, zonder dat zij zelf het wiel opnieuw uit hoeven te vinden.

Ga naar Rookvrijezorg.com

Wilt u meer weten over dit dossier?

Emma  Koopman

Stuur een bericht aan contactpersoon Emma Koopman

Meer producten

Producten

Nieuws

Stoppen met roken sprookje: Er was eens een slimme specialist…
23 november 2020 - Medisch specialisten worden vaak geconfronteerd met de gevolgen van roken. Patiënten zijn (ernstig) ziek door de..
Zorgorganisaties gaan massaal voor rookvrij
19 november 2020 - De intentieverklaring ‘Maak de zorg rookvrij’ is 18 november ondertekend door 27 koepel- en beroepsorganisaties en een..

Meer nieuws over dit onderwerp