Gamen & Gokken

De toenemende populariteit van gamen en (online) gokken zorgt voor nieuwe uitdagingen en vraagstukken. Hoe beschermen we jonge kinderen tegen problematisch gamen? Hoe voorkomen we een toename van online gokverslaving nu online gokken in Nederland legaal is? Het Trimbos-instituut denkt graag met u mee over deze en andere vraagstukken rond gamen en gokken.

Wat we doen

Gamen

Het Trimbos-instituut biedt actuele informatie over het voorkómen van en ondersteunen bij problematisch gamen en gameverslaving. De informatie is gericht op professionals, gamers zelf en hun omgeving.

> Bekijk het dosier Gamen en verslaving

(Online) gokken

De recente legalisering van online gokken ging gepaard met veel reclame voor gokken. Nederlanders worden verleid om te gaan gokken bij de nieuwe, legale aanbieders. Maar gokken kan ook leiden tot persoonlijke en maatschappelijke schade. Er zijn zorgen dat de problemen door online gokken de komende tijd zullen toenemen, maar cijfers zijn nog schaars: monitoring van de ontwikkelingen en onafhankelijk onderzoek is van groot belang.

> Bekijk het dossier (Online) gokken

> Bekijk de kennisagenda (online) gokken

Digitale balans

Het gebruik van 'schermen' (digitale media) is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar, wat is een goede digitale balans? Het Trimbos-instituut zet zich in samenwerking met partners in om hier meer zicht op te krijgen.

> Bekijk het dossier Digitale balans

Gameninfo.nl

Vragen over gamen?

Gameninfo geeft antwoord op vragen van kinderen en ouders over (verantwoord) gamen.

Publieksinformatie
Hoezomediawijs.nl

Ben jij digitaal in balans?

Het dossier 'Ben jij digitaal in balans?' van Netwerk Mediawijsheid geeft kinderen en jongeren (vanaf 10 jaar) tips voor en informatie over verantwoord omgaan met digitale media.

Publieksinformatie
Product image

Behavioral design in video games

A roadmap for ethical and resp... Bekijk dit product
Product image

Waarschuwende tekst kansspelen

Bekijk dit product
Product image

Factsheet digitale balans jongvolwassenen

Factsheet Bekijk dit product

Dossiers

Actueel

Trimbos Nieuwsflitsen

Ontvang zo'n 2 keer per maand nieuws, uitnodigingen voor activiteiten, nieuwe publicaties en vacatures van het Trimbos-instituut.