Workshop Effectieve interventies bij gedragsproblemen op GGZ Kennisdag

Workshop Effectieve interventies bij gedragsproblemen op GGZ Kennisdag

Gedragsproblemen bij kinderen blijken het best te behandelen door al bij jonge kinderen behandeling via de ouders in te zetten. Dit is het onderwerp van één van de ruim dertig workshops op de GGZ Kennisdag.

Kinderen met gedragsproblemen hebben meer moeite met het maken van vriendjes, school, hobby’s en de relatie met hun ouders. Zij lopen een risico dat de gedragsproblemen verergeren, met bijkomende problemen als schooluitval en criminaliteit, en hoge kosten voor de maatschappij.

Workshop Effectieve interventies bij gedragsproblemen
In de workshop Pittige jaren. Effectieve interventies voor ouders en kinderen met gedragsproblemen (workshop nr. 1) wordt op actieve wijze aan de slag gegaan met twee evidence-based methodieken ter behandeling van kinderen met gedragsproblemen: Incredible Years (Pittige Jaren) en Parent Child Interaction Therapy (PCIT). Hierbij wordt gebruik gemaakt van beeldmateriaal en er zal tevens dieper op de methodieken ingegaan worden. Hierdoor ligt de nadruk vooral op hoe deze programma’s er in de praktijk uit zien.

Programma en aanmelden
Op 22 september a.s. vindt de GGZ Kennisdag 2015 plaats. Met een dertigtal workshops is er keuze uit een breed scala aan actuele onderwerpen rondom het thema Psychische gezondheid van de jeugd.

Voor meer informatie over het programma en aanmelden kijk op de website van de GGZ Kennisdag 2015. We hopen u te ontmoeten!

Direct aanmelden

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)