Nieuws |

Training voor politie over omgaan met mensen onder invloed

Training voor politie over omgaan met mensen onder invloed

In samenwerking met de Politieacademie ontwikkelden we voor politietrainers een training over omgaan met mensen onder invloed van alcohol en/of drugs. Aanleiding is de aanpassing van twee wetten: de wet op het punt van strafbaarstelling van drugsgebruik in het verkeer en de wet van geweldsmisdrijven die gepleegd worden onder invloed van alcohol of drugs.

De training bestaat uit een e-learning module en een aansluitende tweedaagse training. In de training wordt onder andere aandacht besteed aan het toepassen van de wetten, het gebruik van de speekseltester en de psychomotorische test.

Het dagdeel dat het Trimbos-instituut voor haar rekening neemt gaat in op de effecten van verschillende soorten drugs en de gevolgen daarvan op het gedrag van mensen. Bovendien reikt de training zowel verbale als non-verbale communicatietechnieken aan die door politieagenten kunnen worden toegepast wanneer zij geconfronteerd worden met mensen onder invloed van alcohol en/of drugs. De training is tot stand gekomen met bijdragen van Bureau Beke.

Op dit moment worden politietrainers van de Politieacademie door het Trimbos-instituut opgeleid in het uitdragen van deze kennis over drugs. De politietrainers gaan volgens het train de trainer principe op hun beurt de werkvloer opleiden.

Lees meer over de aanpassing van wet strafbaarstelling drugsgebruik in het verkeer en geweld onder invloed.

Meer informatie

Lotte  Voorham

Stuur een bericht aan contactpersoon Lotte Voorham
of bel +31 (0)30 – 2959(271)