Nieuws |

Studiereis alcohol Stockholm oktober 2015

Studiereis alcohol Stockholm oktober 2015

Na de succesvolle studiereis van vorig jaar, stelt het Trimbos-instituut een aantal gemeenten opnieuw in de gelegenheid om te leren van onze Zweedse buren. Dit levert kennis en ervaring op die direct toepasbaar is voor uw gemeentelijke beleidspraktijk.

Stockholm staat internationaal bekend als zeer succesvol op het gebied van het bestrijden van alcoholproblemen. Dit heeft geleid tot goede naleving van de alcoholwetgeving, minder alcoholintoxicaties en minder geweld in het uitgaansleven. De STAD-aanpak (STockholm prevents Alcohol and Drugs) die ooit als experiment begon is inmiddels alweer jaren staand beleid. Uniek aan de aanpak is de combinatie van preventie en handhaving in een relatief eenvoudig model.

Wat levert de studiereis op 8 en 9 oktober 2015 u op?

  • Nieuwe mogelijkheden voor het lokale preventie- en handhavingsplan.
  • Een kijkje in de keuken van een van de meest effectieve handhavingsstrategieën ter wereld op het gebied van alcohol en geweld.
  • Leren van het alcoholvrije aanbod voor uitgaanders in Zweden.
  • Aanpak van alcoholmisbruik op grote (sport)evenementen.
  • Rol van de horeca in het terugdringen van uitgaansgeweld.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven voor de studiereis bij Pien van Leeuwen, pleeuwen@trimbos.nl. Voor meer informatie over de inhoud kunt u contact opnemen met Lex Lemmers: llemmers@trimbos.nl

Wij horen graag voor 1 juli of u interesse hebt in de reis en vragen u voor 15 juli definitief te besluiten. Het maximum aantal deelnemers is 20. De reis was vorig jaar vol dus wacht u niet te lang!

Bekijk het programma (download onder dit bericht).

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)