Nieuws |

Recovery Oriented Practices Index (ROPI) voor Vlaanderen

Recovery Oriented Practices Index (ROPI) voor Vlaanderen

De Recovery Oriented Practices Index (ROPI) is een instrument om vast te stellen in hoeverre een team herstelondersteunende zorg verleent. Er is nu ook een Vlaamse versie beschikbaar. Zowel taal als inhoud zijn aangepast aan de Vlaamse zorgpraktijk.

De ROPI heeft een groeiende bekendheid in Nederland en wordt door steeds meer GGZ organisaties en RIBW’s gebruikt. Ook Belgische instellingen werken in toenemende mate met dit instrument, maar steeds vaker ontvingen we signalen dat de Nederlandse versie niet toepasbaar was in de Belgische situatie. Daarom is besloten een Vlaamse versie te maken.

De bewerking van de ROPI is tot stand gekomen door samenwerking tussen het Trimbos-instituut, LUCAS KU Leuven, PC Sint-Amedeus, PZ Sint-Annendael, Alexianen Zorggroep Tienen en Netwerk Transmurale Zorg, regio Leuven & Tervuren.

De Vlaamse formulieren zijn gratis te downloaden van:
https://www.trimbos.nl/producten-en-diensten/webwinkel/product/?prod=DL014

Om de ROPI te kunnen afnemen is een training vereist, bestaande uit een basis- en een terugkombijeenkomst. ROPI-trainingen worden geboden op het Trimbos-instituut, maar ook incompany trainingen zijn mogelijk.

Kijk voor meer informatie op: https://www.trimbos.nl/producten-en-diensten/trainingen

Meer informatie

Anneke van Wamel

Stuur een bericht aan contactpersoon Anneke van Wamel
of bel +31 (0)30 – 2959(251)