Nieuws |

Nieuwe online trainingen voor mensen met kanker

Nieuwe online trainingen voor mensen met kanker

Het Trimbos-instituut heeft in samenwerking met deskundigen en kankerpatiënten nieuwe MijnKoers online trainingen ontwikkeld voor mensen met kanker die willen stoppen met roken of minder alcohol willen drinken. MijnKoers trainingen zijn gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en bieden ondersteuning bij het stoppen met roken of verminderen van alcoholgebruik.

Deze trainingen zijn mogelijk gemaakt door financiering van KWF Kankerbestrijding. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de online trainingen via de websites: www.MijnKoersalcohol.nl en www.MijnKoersroken.nl.

MijnKoers: training en onderzoek

MijnKoers wil betere ondersteuning bieden bij het stoppen met roken of verminderen van alcoholgebruik. De trainingen verkleinen op die manier mogelijk de kans op terugkeer van kanker en bevorderen het herstel voor mensen die kanker hebben (gehad). Deelnemers kunnen de online trainingen volledig zelfstandig volgen vanuit huis.

De MijnKoers trainingen zijn gekoppeld aan onderzoek waarbij het Trimbos-instituut in kaart wil brengen hoe de trainingen mensen met kanker ondersteunen.

Naar verwachting zijn er in 2020 in Nederland zo’n 60.000 mensen met kanker die roken en 40.000 die overmatig alcohol drinken. Kanker is een complexe ziekte. Er liggen meerdere factoren ten grondslag aan het ontstaan ervan, waaronder genetische en omgevingsfactoren. Door niet te roken of geen alcohol te drinken kun je het risico op kanker verkleinen. Alcohol en roken kunnen ook een negatieve invloed hebben op herstel en bijwerkingen na kanker.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)