Fonds Psychische Gezondheid eert Wilma Boevink

Fonds Psychische Gezondheid eert Wilma Boevink

De Ereprijs 2014 van Fonds Psychische Gezondheid is toegekend aan Wilma Boevink, senior onderzoeker bij het Trimbos-instituut. Zij krijgt deze voor de GGZ belangrijke prijs vanwege de bijzondere wijze waarop zij vanuit (ervarings)deskundigheid de talenten en krachten van mensen met psychische aandoeningen bevordert ten behoeve van hun herstel.

De prijs bestaat uit een erepenning en een geldbedrag van vijfduizend euro. De Ereprijs wordt uitgereikt tijdens het Phrenos Rehabilitatiecongres op 21 mei 2015 in congrescentrum 1931 in ’s Hertogenbosch.

Al sinds enkele jaren is Wilma Boevink het boegbeeld van de beweging rondom herstel en empowerment van mensen met een psychische aandoening in Nederland. Als wetenschapper is zij werkzaam bij het Trimbos-instituut bij het programma Re-integratie. Tevens werkte zij als bijzonder lector Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid (HEE) bij de Hanzehogeschool Groningen. Vanwege haar psychoses heeft zij zelf ook ervaring als psychiatrisch patiënt. Door haar openheid over haar ervaringen in de psychiatrie te combineren met haar werk als wetenschappelijk medewerker heeft zij een duidelijke boodschap voor zowel hulpverleners als mensen met een psychische aandoening.

De Ereprijs van Fonds Psychische Gezondheid wordt dit jaar voor de negentiende keer toegekend. Iedere twee jaar wordt de Ereprijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan verbetering van de geestelijke gezondheidszorg. Het 6e Phrenos Rehabilitatiecongres wordt georganiseerd door Kenniscentrum Phrenos. Het congres vindt plaats op donderdag 21 mei 2015 in congrescentrum 1931 in ’s Hertogenbosch.

http://www.psychischegezondheid.nl/

Meer over dit thema

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)